Ontstaan van Mama Citroen

Mijn oma is mijn aller allérgrootste held. Zij is mijn grote voorbeeld en inspiratiebron. Bij haar logeren middenin de bossen voelde als magie. We wandelden in de vroege ochtenddauw, samen met haar hond Loebas, door de fantastische bossen van de Veluwe. We vertelde elkaar verhalen over pratende dieren, elfjes, kabouters en toverfeeën die in deze magische bossen leefden. Een plek die alleen zichtbaar was in de diepe nacht en waar geen mens durfde te komen. Zij heeft mij haring met uitjes leren eten. Want “vette vis is heel gezond” zei ze dan. Zittend op het aanrecht met mijn voeten in de gootsteen at ik de haring van zijn staart af, heerlijk vond ik dat. Zij sprak tegen mij als een volwaardig mens. Niet alsof ik een kind was die sturing nodig had. Maar van mens tot mens en gelijkwaardig. We fantaseerden samen over de toekomst en hoe deze eruit zou zien. We voorspelden video bellen, hyperloop en vliegende auto’s. Ze had een zwak voor mooie pumps met tien centimeter hoge hak. Maar ze had een hekel aan make-up en rode nagellak. Heerlijk tegenstrijdig en ik lijk zo ontzettend veel op haar. Ik hou overigens wel van make-up en rode nagellak. En al helemaal van mooie pumps met tien centimeter hoger hak. Maar goed dat terzijde. Ik voel mij vooral geestelijk met haar verbonden en ik vind haar een visionair.

“Oma? Waarom noemen we GOD niet gewoon de Bron? Misschien zouden we er dan géén ruzie over maken.”

Deze quote komt uit één van haar dagboeken. Schrijven was haar passie en ik heb dan ook dozen vol van haar dagboeken liggen. Een godsgeschenk deze geschreven boeken. Zes jaar oud bleek ik te zijn toen ik de quote terug las uit haar dagboek. Het lijkt alsof de esoterische gedachtegang er altijd al inzat. Gegrafeerd in ons DNA lijkt het wel. Mijn oma was auteur, iriscopist en een groot voorstander voor een betere samenwerking  tussen natuur-en reguliere geneeskunde. Om die reden is zij één van de oprichters van Stichting Natuurlijk Welzijn. Een platform en adviescentrum voor natuurgeneeskunde en medisch specialisten die ook alternatieve zorg aanbieden. Als ik zie hoeveel alternatieve therapieën tegenwoordig vergoed worden door de zorgverzekering dan ben ik ontzettend trots op haar. Mijn oma was haar tijd ver vooruit..

Helaas is zij er nu niet meer. En sinds haar overlijden is mijn eigen leven in een sneltreinvaart vooruit gedenderd. Ik voel haar energie in alles wat ik doe. Net als duisternis zijn functie heeft voor de zaadjes die erdoor ontkiemen. Zoals een baby in de baarmoeder rijp wordt is onze samenleving nog onbewust. Pasgeboren baby’s zien alleen verschil tussen licht en donker. En de meesten van ons denken in termen als goed en fout. Een baby kan na 6 weken tot 20 centimeter scherp zien. Na ongeveer negen maanden kan een baby net zo scherp zien als jij en ik. Dat een kind net zo scherp kan zien wil niet zeggen dat het kind ook alles ziet. En daarmee bedoel ik dat er meer is dan onze ogen kunnen zien. We weten dat er positieve en negatieve energie is. Maar we kunnen dit niet met onze ogen waarnemen. We voelen het en toch gebeurt dat meestal onbewust. Wij leven in een spannende tijd. Onze samenleving is aan het lijden. Werkstress is beroepsziekte nummer één in Nederland. En cijfers liegen er niet om, in 2018 werd maar liefst 35% van de werk gerelateerde verzuimgevallen in verband gebracht met werkstress. Cijfers van TNO en het CBS laten zien dat in Nederland één op de zes mensen last heeft van burn-outklachten. We kunnen niet meer ontkennen dat onze samenleving ziek is. En dat dit dé tijd is dat wetenschap, religie en spiritualiteit samen moeten gaan komen. Ik ben opzoek naar antwoorden en ik ben vast en zeker niet de enige. Er zijn steeds meer Bèta Wetenschappers die uitspreken dat de kwantumfysica niet meer om het bewustzijn heen kan. En dus laat ik mij verwonderen door de magie van het schrijven en onderzoeken. En zo hoop ik in de voetsporen van mijn oma te mogen treden. Online als Mama Citroen. En misschien ben ook ik, mijn tijd ver vooruit. Maar ik hoop van harte dat ik precies op tijd ben..


LiefsMama Citroen 

 

 
Info
Instagram